skip to Main Content

Idealen

 

Bij de molen is een winkel met biologische producten, zo veel mogelijk uit de streek, verpakkingsarm en met zo min mogelijk verspilling. Bij de molen is een onderneming waarbij we ons tot doel hebben gesteld lokale biologische productie en verpakkingsarm werken te stimuleren. De winkel bestaat al verschillende jaren en is opgezet door een 12-tal boeren uit de buurt. Daarna is de winkel overgenomen door Everlien Post. Zij heeft er de afgelopen 5 jaar met veel inzet en passie in gewerkt.

_DSC5464-bewerkt

Nu is het tijd voor ons om dat te gaan doen. Het belang van biologisch en lokaal is onomstreden. Verder willen wij meer dan voorheen ook letten op verpakkingsarm. We weten ondertussen dat afval een probleem van wereldformaat is. Daar willen we wat aan doen. Op onze eigen plek hier in Dalfsen. Zelf zijn we ongeveer een jaar bezig om zoveel mogelijk verpakkingsvrij onze boodschappen te doen. Dat is best een gepuzzel. Maar het kan. Wij willen erg graag dat het voor meer mensen mogelijk is. We willen beginnen om producten uit de bulk te verkopen. Dat houdt in dat je met je eigen zakjes en bakjes naar de winkel kunt komen en zelf afweegt wat je nodig hebt. Op deze manier kunnen we ook verspilling tegen gaan. We beginnen bescheiden want onze winkel is klein. Mogelijk kunnen we op termijn uitbreiden. Onze aanvraag daarvoor ligt al bij de gemeente.

Streekproducten

Groente, brood, vlees, boter, kaas en eieren komen zo veel mogelijk uit de streek, binnen 25 km rondom Dalfsen. Bedrijven als “Heileuver” ‘Landjuweel de Hoeven” en anderen. Producenten uit de streek gaan voor. We vinden het belangrijk dat zichtbaar is wie ons eten produceert.

Door dichtbij in te kopen en zo mogelijk direct bij de boer, zorgen we dat er minder voedselkilometers gemaakt hoeven te worden. En producten komen kraakvers aan, want zo van het land.

Wat hier niet wordt geproduceerd, komt van iets verder, elders uit Nederland, uit Europa. We laten geen groentes uit Afrika importeren. Koffie en cacao wel. Hierin zullen we steeds ons best doen om goede keuzes te maken.

_KKW0298

Verpakkingsarm

 

Je kan met je eigen zakje, bakje of weckfles komen en dat vullen met noten, groenten, koffie, biologisch brood enz. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat er minder verpakkingsmateriaal geproduceerd en weggegooid hoeft te worden. We zullen voor de beginnende her-vuller ook bakjes en zakjes en potten te koop aanbieden.

_KKW0377
Back To Top